lauantai 15. joulukuuta 2012

Terveiset todelliselta elämysmatkalta!

Kotona jälleen!
Olisin halunnut kirjoittaa, mutta kaikkialla maailmassa ei ole sähköä tai kenttää!
Tytöt Papa's Housessa ovat kasvaneet ja kehittyneet valtavasti vuoden aikana. Heidän olonsa ovat myös kohentuneet: syövät kaksi kertaa päivässä makoisaa ruokaa, juovat teetä kaksi kertaa päivässä ja syövät hedelmän joka päivä. Koulussa moni oli taas hypännyt yli pari luokkaa ja silti saanut lähes täysiä pisteitä. MITEN hillitä liiallistakin lukuhalua? Jotkut tytöistä aloittaa koulusta tultuaan läksyjen luvun ja lopettavat vain nukkumaan mennessään.
Aamuisin ihana Dankumari, keittiön hengetär toi minulle teetä huoneeseeni klo 5.30. SE ON LUXUSTA kylmän yön jälkeen. Nukuin viimeiset pari viikkoa PATJAN ALLA, koska yöllä lämpötila laski kahteen asteeseen. Siltä lämmöstä oli vastentahtoista nousta aamutarpeille, kun hengitys näkyi huuruna.
Vierailin Lamahin lähistöllä olevissa kylissä ja löysin kolme CP-vammaisen lapsen perhettä. Ohjasin äitejä lasten liikehoidoissa useina päivinä ja sain nähdä tiedon tuottamaa iloa ja helpotusta. Lähinnä asentohoitojen tuottama rentous oli helpottavaa sekä lapsille, että äideilleen. Minut on taas kutsuttu useampaan kylään uudelleen.
Viisi vuotta sitten vierailin erään lammen takana olevassa, pienessä temppelissä. Väsyneenä, helteessä halusin nähdä tuon temppelin uudelleen. Kävelin noin 7 km matkan sinne ja istuin rauhoittamaan mieleni puun varjoon. Hyvin nopeasti minut ympäröi noin 20 ihmistä. Seurasi kysymysten ryöppy: Kuka olet? Mistä tulet? Mitä teet täällä? Mitä teet Nepalissa?
Vastailin ja tein vastakysymyksiä. Pian minut kutsuttiin joukkoon mukaan. He olivat musiikista ja tanssista kiinnostuneitten opettajien ja opiskelijoiden joukko. IKINÄ en ole sellaiseen viattomaan tanssiriehaan heittäytynyt! Minulla oli hauskaa! Rumpu, huilu, tampuriini ja ihmisääni, siinä instrumentit ja jokainen esiintyi vuorollaan. Minä lauloin pravurini ja esitin suomalaista jenkkaa. Helteessä polkka olisi ollut rankkaa! Lauloin kuitenkin, paljon ihastustaa saaneen Säkkijärven polkan. Sain esittää sen jopa pikauusintana.
Päiväni ylitti kaikki odotukseni!
Myöhemmin lisää ja laitan kuvia ainakin facebookinn, kunhan saan käytyä ne kaikki 10000 läpi! Opettelen laittamaan tännekin
Myöhemmin lisää
Sirkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti